Utrustning & säkerhet

Vi värdesätter er säkerhet högt och har därför fullt utrustade båtar. När ni fiskar med oss så tillhandahåller vi givetvis all utrustning som behövs samt beroende på årstid och väder flytoveraller och/eller flytvästar, vilka är obligatoriska att använda. 

Behörigheter, försäkringar och säkerhetsutrustning. 

Vi har heltäckande försäkringar för våra båtar och er som passagerare.
God sjösäkerhet med erforderlig behörighet som uppfyller ställda krav gör att ni lugnt och tryggt kan ägna er åt att fiska.
- Certifierad Fartygsbefälsexamen klass VIII
- Certifierad högfartsutbildning "Handhavande av snabba fartyg"

Ombord finns all säkerhetsutrustning som förhoppningsvis inte kommer att behövas , såsom; radar, ekolod, VHF-radio, mobiltelefon, nödraketer & nödbloss, brandsläckare, förbandslåda, sökarljus och givetvis sjökort.

För allas säkerhet lämnar vi före varje guidning en preliminär färdplan till en samarbetspartner på fastland, som har i uppdrag att larma Sjöräddningen i det fall något händer och vi inte anländer hemmahamn som planerat.

Båtarna

Våra stadiga och sjösäkra aluminiumbåtar är en Marell 650SC samt en Silver Hawk 540CC. Båtarna är fullt utrustade med bland annat elmotorer monterade i fören, för tyst framdrift vid fisket. Marell är även utrustad med ett Talon ankare, en ankringsfunktion för grunt vatten, från Minn Kota.

Fiskeutrustning

Vi använder det senaste inom fiskeutrustning och all utrustning kommer från ledande tillverkare inom branschen.

Välkomna ombord för ett äventyr till sjöss med Sjö & Havsguiderna!

 

Kontakta oss

JanssonsPhone