Äventyrlig skärgårdslyx

Tre dagar med kajak,
kulinariska upplevelser och natur.

Stockholms skärgård & Mälaren
Erfarna och certifierade guider
All utrustning ingår
Äventyrlig skärgårdslyx

Upplev Stockholms norra skärgård.

Det här tredagarsäventyret i Stockholms norra skärgård bjuder på ett världsberömt, vidsträckt vattenlandskap med karga klippor, fantastisk grönska samt fascinerande djur och natur. I sällskap av en mindre grupp, ledd av erfarna guider fiskar du din egen förrätt, paddlar genom Roslagens ytterskärgård och njuter av det bästa skärgårdsköket har att erbjuda. Boendet i sig är en upplevelse; en natt sover du i tält på en liten ö med utsikt över havet, medan följande natt tillbringas på ett skärgårdsvärdshus i lyxklass.

DAG 1 – BLAND KOBBAR OCH SKÄR

Efter ankomsten till Furusunds värdshus väntar en hel dags fiske- och naturupplevelser. Med Sjö & Havsguiderna utforskar du öar och skär, upptäcker ett och annat fiskeställe och med lite tur får du se både havsörn och säl. Under dagen serveras hemlagad lunch och fika innan färden går mot en speciellt utvald, avskild ö. På ön möter guiden från Kajak & Uteliv tillsammans med en vildmarkskock. Nu är det dags att plocka fram äventyraren i dig och sätta upp det tält som blir nattens sovplats. Till kvällen tillagas en trerätters middag över öppen eld, menyn tar avstamp i lokala råvaror samt den fisk ni fångat. När kvällen lider mot sitt slut passar det bra att beundra solnedgången och stjärnhimlen från tältet.

DAG 2 – MITT I NATUREN

Dagen gryr ute på ön och vildmarkskocken serverar frukost ute på klipporna. Temat för dag två stavas kajak. Under dagen utforskar du, i sällskap av din guide, vattnen i ett av Stockholms vackraste kajakområden. Innan avfärden går guiden igenom säkerhets- och teknikrutinerna så att alla känner sig trygga på färden. Efter lunch på klipporna är det tid att paddla tillbaka till ön, på vägen dit avnjuts en klassisk svensk fika. Väl tillbaka på ön väntar en båt med destination Furusund.

På Furusunds värdshus, ett skärgårdsvärdshus i lyxklass, bor du i ett dubbelrum med havsutsikt. Värdshuset ligger granne med en av Stockholms huvudfarleder, Furusundsleden, som i århundraden har nyttjats av sjöfarare på väg österut. Över tid förvandlades Furusund till en berömd bad- och kurort, och det är där fokus ligger än i dag. Varför inte passa på att koppla av i bastun eller ta ett uppfriskande dopp innan middagen serveras? Även den här middagen är av modell trerätters och råvarorna är både närodlade och säsongsbetonade.

DAG 3 – UTFORSKA FURUSUND

Dagens inleds med en frukostbuffé, serverad i värdshusets orangeri och med utsikt över farleden. Dag tre bjuder på en guidad vandring runt Furusund och en chans för fördjupning i svensk skärgårdshistoria. På promenaden runt ön strosar du på lummiga skogsstigar, beundrar skärgårdsnaturen, spanar in segelbåtar i hamnen och öns röda stugor som i åratal stått emot väder och vind. Furusund är en kustpärla som påminner om hur svunna tider tedde sig i den här delen av skärgården. Vandringen avrundas med en sen lunch på värdshuset innan det är dags att ta farväl av Stockholms skärgård för den här gången.

Ett äventyr i en unik natur

Upplev Stockholms skärgård

Avgångar

Tisdagar & Onsdagar mitten Aug till mitten Sept

Längd
3 dagar, 2 nätter
Pris

Pris vid förfrågan

[/et_pb_column][/et_pb_section]
Kontakta oss

Sjö & Havsguiderna

Grafikgatan 27
754 54 Uppsala
Tel: 070-334 13 67
christian@sjohavs.se

Christian Jansson

Christian Jansson

VD / Guide

Ulrika Hedbom

Ulrika Hedbom

Guide

[/et_pb_column]